Revisie locomotor 243 nadert voltooiing

Vandaag is in de werkplaats de nieuw gebouwde schoorsteen gemonteerd op de 243. De oude schoorsteen is bij demontage in delen geslepen om zo onder meer het fluitmechanisme te kunnen demonteren zonder schade.Met behulp van een kolomboor met magneetvoet zijn de oude afgebroken draadeinden uitgeboord en is er nieuwe draad getapt in de flens waar de schoorsteen mee bevestigd zit. Hierna kon de schoorsteen op z’n plek gezet worden en de bouten aangedraaid.Inmiddels is vanwege de bedrijfszekerheid besloten het fluitmechanisme voorlopig niet terug te plaatsen, als vervanging zal een elektrische 2-tonige hoorn geplaatst worden.Hiermee is een van de laatste grote technische klussen aan de 243 voltooid en rest slechts het verder afschilderen en het terug plaatsen van de verlichting. Deze wordt op dit moment omgebouwd naar LED verlichting.

This entry was posted in Materieel, Project locomotor, Werkplaats. Bookmark the permalink.

Comments are closed.