Revisie Plan E rijtuig RD 50 84 87-37 208-0 begonnen

In het weekend van 7-8 april is er een begin gemaakt met de revisie van het Plan E RD rijtuig. Dit rijtuig is in 1988 verbouwd tot verblijfswagen voor de Utrechtse ongevallentrein. Hierbij is het originele interieur grotendeels verwijderd, is de kopwand aan de keukenzijde dichtgemaakt en zijn diverse ramen verdwenen. De bagageruimte werd omgebouwd tot aggregaatruimte, met een brandstoftank achter de schortplaten.Na buitendienststelling is het rijtuig gebruikt als oefenobject voor onder andere de brandweer. Hierbij is roet- en brandschade ontstaan in de aggregaatruimte en aangrenzende delen, alsmede cascoschade door gebruik van hydraulische spreiders en snijbranders.

Laatste foto voor aanvang van de revisie
In het verleden was het rijtuig reeds wind- en waterdicht gemaakt maar vooral aan het casco was nog niets gebeurd. 7 en 8 april is begonnen met het leeghalen van de latere wasruimte en aggregaatruimte. Dit zodat de cascoploeg later de originele ramen en sluitseinen hier weer kan uitsnijden en de later aangebrachte verlichting op de kopwand weer kan dichtlassen.
Leeggehaalde vloer RD 208
In het weekend van 13-16 april is de wasruimte verder leeggehaald, waarbij slechte vloerdelen ook verwijderd zijn. Tevens is de niet originele keuken verwijderd. Al het kabel- en leidingwerk is ook verwijderd, de verwarming en electra zullen geheel opnieuw gelegd gaan worden.Bekijk het fotoalbum van de revisie

This entry was posted in Plan E, Project RD, Werkplaats. Bookmark the permalink.

Comments are closed.