SHD verwerft nieuwe Gbs wagen

In Emmen stond reeds jaren een Gbs als terreinwagen opgesteld. Door de werkzaamheden voor de nieuwe exploitant Arriva moest deze wagen op korte termijn weg.

Gbs 980 1 538-2 te Emmen, 11 mei 2012

De SHD heeft de wagen over kunnen nemen en heeft zo een 2e multiplex Gbs in de collectie! Deze, de 40 84 NS 980 1 538-2 is echter af fabriek reeds voorzien van multiplex, terwijl de reeds aanwezige Gbs een prototype was voor de revisie welke te Amersfoort uit zou worden gevoerd aan de oudere serie Gbs’en welke nog losse planken hadden.De wagen verkeert in opvallend goede staat en zal na een schoonmaak- en schilderbeurt alsmede een paar kleine reparaties als opslagruimte in dienst komen. Samen met de Gs, Hbis en andere Gbs ontstaat zo langzaam een leuk goederentreintje.

This entry was posted in Materieel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.